Тимът на Ювентус продължава да трупа точки и да преследва Интер в Серия “А”, след като във вторник надви Сасуоло с 3:0. През идния уикенд “бианконерите” дори могат да излязат начело в класирането при победа над Лече, тъй като съставът на Симоне Индзаги няма мач за първенство, защото е ангажиран с участието си на Суперкупата на Италия в Саудитска Арабия.

Както и досега обаче, треньорът на торинци Масимилиано Алегри избягва да говори за златото.

“Не съм свикнал да мисля за такива неща (борбата за титлата - б.р.) - заяви той след успеха над Сасуоло. - Битката за върха е като игра на стражари и апаши. Трябва да играем с Лече, а това ще бъде труден двубой, защото ще сме гости, а и този съперник не допуска много голове на свой терен. След това пък трябва да се фокусираме върху следващата среща, която ще е срещу Емполи. За момента е необходимо да сме спокойни и да се насладим на победата в изминалия мач. След това гледаме към предстоящия двубой. Това трябва да бъде нормалното ни поведение”.

“В момента е важно да останем здраво стъпили на земята и да го караме стъпка по стъпка. Нужно е да продължим в този дух, който ни помогна да спечелим 49 точки. Работата е там, че трябва да печелим мачове, защото във футбола само това се брои”, добави Алегри.