Жозе Моуриньо, футболисти на Рома, играчи на Лацио и двата клуба отнесоха дежурни наказания след дербито между тях от четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия. В сряда вечер “орлите” се наложиха с 1:0 в двубой, който беше изпълнен с много нерви и няколко червени картона.

Наставникът на “джалоросите” Жозе Моуриньо беше изгонен от пейката малко преди края за непристойно поведение - в случая оспорване на съдийско решение - заради което получи санкция от един мач в турнира. Отделно наскоро португалецът беше наказан за същото и в Серия “А”.

Доста по-сериозно е наказанието на защитника на Рома Джанлука Манчини, който ще гледа от трибуните в следващите три двубоя на “вълците” в надпреварата. Наказанието му е тежко не само заради червен картон, а и защото след края на мача той призова съотборниците си да не се здрависват със съдиите. Отделно Манчини нападна вербално реферите на терена, а после ги бил причакал пред съдийската стая, където продължил с острите думи по техен адрес.

Isn't this Mancini's first red? Crazy. pic.twitter.com/dh8ZhsF85g

— Ley (LeRoi) Lo (@Ley3Lo) January 11, 2024

Нападателят на Рома Сердар Азмун, който получи червен картон за удар без топка, е наказан за два двубоя. Резервният вратар на “вълците” Антонио Миранте (по доклад), както и футболистите на Лацио Педро (червен картон) и Лука Пелегрини (по доклад) ще пропуснат по една среща.

Отделно Лацио като клуб е глобен с 50 000 евро и е санкциониран със затваряне на четири сектора от “Олимпико”, сред които и “Курва Норд”, за следващото домакинство в Серия “А” срещу Наполи. Всичко това е заради хвърлената по Едоардо Бове бутилка, която го удари, както и заради расистки скандирания по адрес на Ромелу Лукаку и хвърлени множество бомбички и димки.

👀 Edoardo #Bove reçoit une bouteille de bière sur la nuque, après avoir été remplacé par Stephan El Shaarawy! Les gens sont inconscients! #Lazio #LazioRoma #CoppaItalia pic.twitter.com/ux4Zl1A0CD

— Daniel Romano (@Daniel_Rmano) January 10, 2024

Финансова санкция има и за Рома в размер на 15 000 евро.