Реал Мадрид се изправя срещу Барселона в битка за Суперкупата на Испания, а това е акцентът на традиционния петъчен епизод на “Контра”.

Журналистите на Sportal.bg Радослав Стойков и Даниел Любомиров в компанията на коментатора Георги Георгиев анализират потенциалното предимство на “кралете” в “Ел Класико”.

С какво “белия балет” успя да преодолее Атлетико (Мадрид) и да задържи позицията си на фаворит в двубоя за трофея, въпреки кадровите проблеми от началото на сезона? Може ли да считаме, че победата ще бъде по-важна за каталунците, защото “кралете” имат сериозна преднина в класирането в Ла Лига? 

Ще успее ли Чави да компенсира за неуспешните представяния в последните мачове с трофей, от който да почерпи вдъхновение за следващите важни двубои?

В Премиър лийг също има два интригуващи сблъсъка с участието на грандове - Манчестър Юнайтед приема Тотнъм със стремежа да зарадва феновете си и да се доближи до съперника в класирането. “Шпорите” имат осем точки повече, но не е сигурно, че моментното им състояние е много по-добро.

Нюкасъл пък ще разчита на шумните си фенове срещу Манчестър Сити, но “гражданите” отново изглеждат заплашително със завръщането на Кевин де Бройне.

В Серия “А” Милан приема Рома в опит на двата тима да се реваншират пред привържениците за отпадането от Купата на Италия.