Мениджърът на Челси Маурисио Почетино даде традиционната си пресконференция преди утрешното лондонско дерби с Фулъм.

Специалистът започна с ъпдейт за състоянието на някои от контузените: "Малко съм притеснен за положението на Нкунку, защото вече 10 дни не може да тренира. Все още оценяваме състоянието му, не знаем какво ще се случи. С Кристофър е сложно. Вече са минали между осем и десет дни, откакто той може да тренира. След шестте месеца, които го чакаха, той беше толкова близо до това да се почувства отново комфортно, че започна мача срещу Кристъл Палас. Разочаровани сме и малко притеснени, защото искаме той отново да участва възможно най-скоро"

🚨🔵 Pochettino: “I’m a little bit worried about Christopher Nkunku. We don’t know what’s gonna happen”.

“Of course I am worried because, still now, it’s ten days he cannot train. We are assessing him”. pic.twitter.com/Nj1MgxoWEc

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) January 12, 2024

Но добрата новина е, че имаме играчи като Чалоба, Чилуел, Бадиашил и Чуквуемека, които са толкова близо до това да се включат отново и да помогнат на отбора да се представи добре.

Почетино се върна и към загубата през седмицата с 0:1 от Мидълзбро в първия полуфинал за Карабао Къп: “Видях играчите днес и те бяха в добро настроение. Разбира се, те бяха разочаровани от последния мач. След първите 90 минути губим с 1:0, но след 10 или 12 дни ще играем втория мач. Прекалено много неща се случиха след мача, защото ние сме Челси и не можем да си позволим да загубим такъв тип мач. Честно казано, ако играете този мач 100 пъти, може би ще загубите един, защото това е футбол.

Pochettino on losing to Middlesbrough 🗣️

"Caicedo was telling me his Brighton lost there last season. Many Premier League teams when they play there do lose. But we are still alive and will fight again to be in the final when at Stamford Bridge."

[Nizaar Kinsella] pic.twitter.com/d9LoCFXIvq

— Footy Accumulators (@FootyAccums) January 12, 2024

Може би в друг спорт с такава ситуация тогава в 100% от случаите печелиш. Създадохме много добри неща, но бяхме критикувани. Това е добре, можем да се учим от критиката и да бъдем издръжливи. Доста отбори от Премиър лийг са губили от Мидълзбро.  Все още сме живи и има реванш на “Стамфорд Бридж”, ще се борим да сме на финала. Трябва да усещаме натиска, защото трябва да се развиваме. Не само с добрите неща можеш да се подобриш”.

Аржентинецът коментира и противника утре: “Ще се изправим срещу много добър отбор, а Фулъм играе добре, добър отбор и добри играчи, намират се в чудесен момент. Не се представихме зле срещу Мидълзбро и стигнахме до няколко победи. Трябва да запазим инерцията.

🗣️ Mauricio Pochettino on whether Thiago Silva could extend his #CFC stay. "At the moment, we're not talking with players. I don't believe the club is talking. That's between the player and club to decide what's best. Now it's a moment to work together and try to get results." pic.twitter.com/JGMJeuieft

— Ben Jacobs (@JacobsBen) January 12, 2024

Мениджърът на Челси говори и за изходящите и евентуалните входящи трансфери на клуба - Ян Маатсен в Борусия (Дортмунд) и Давид Датро Фофана, който най-вероятно ще премине в Бърнли, също под наем. “Трансферът на Маатсен е добър за клуба, добър е и за него. Той ще се надява да има възможност да играе повече, отколкото можеше тук. За Фофана - клубът се занимава със ситуацията и ако нещо се случи, ще го обявим, засега са само слухове.

Не сме разговаряли за нов договор на Тиаго Силва. Сега е времето да работим и да се стараем да постигаме желаните резултати. Дали ще подпишем с нови футболисти през януари? Всички водим разговори. Ще направим това, което е най-добро. Разговаряме. Ще вземем решение като клуб   ”.