Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг ще може да разчита на доста по-силен състав за двубоя с Тотнъм в неделя, тъй като няколко от дългосрочно контузените футболисти ще могат да се завърнат. Нидерландецът също така посочи, че друга част от футболистите с проблеми също вече са близо до завръщане, но ще се нуждаят от още малко време преди да са напълно готови.

“В последните няколко дни Лича Мартинес тренира, Каземиро и Люк Шоу също, така че те се завръщат и ще бъдат в групата. Антъни също, Ериксен беше болен през седмицата и също се завръща, както и Амад Диало. Ще имаме по-голям избор за стартовия състав, както и по-солидна резервна скамейка. Има играчи, които са крачка напред - Лича Мартинес, Каземиро. Мейсън Маунт също ще се завърне, но ще се нуждае от още малко време, това важи и за Тайрел Маласия. Виктор Линдельоф също скоро ще е на линия, но ще отнеме още няколко седмици, за да е готов да играе. Положително е, че се завръщат, но не съм сигурен, че правилната дума е, че съм облекчен,” обяснява положението наставникът.

Бившият треньор на Аякс отбеляза, че неделният противник Тотнъм играе приятен за окото футбол и е приятен за гледане, но също така не пропусна да отбележи, че “червените дяволи” са доминирали над “шпорите” в началото на срещата между двата тима в края на август в Лондон и невъзможността да вкарат гол в крайна сметка е довела до негативния резултат в края.

“Неделята е най-важна и аз съм съсредоточен върху нея. Тотнъм се промени доста, играят проактивен футбол и са приятни за гледане, но също така успяха да постигнат положителни резултати. През август играхме срещу тях и в първите 35 минути доминирахме, трябваше да поведем, но не го направихме, така че сами трябва да изковен късмета си, да поемем контрола в мача и да се възползваме от шансовете си. Това, което в крайна сметка се иска от един отбор, е да е стабилен, да няма значение, че променяш един или двама играчи. Но не и толкова много промени, колкото на нас ни се наложи да правим през последната година. Това попречи на крайната цел, защото нямахме възможност да играем с един състав, да избираме от най-доброто и в крайна сметка да предприемем единен подход към срещите,” коментира Тен Хаг.

Нидерландецът бе попитан да коментира и слабото представяне на Антони, който е сред най-критикуваните играчи на Манчестър Юнайтед.

“Споменахте ефективността му в Аякс. Смятам, че нещата са много прости. Проблемите му извън терена повлияха на представянето му. Първата година се представи добре, както и по време на предсезонната подготовка и първите два мача от сезона, като например с Тотнъм, когато игра добре. От момента, в който бе отстранен и след това се завърна, не се представя на ниво, не показва това, което се очаква от него. Той е показа, че може да се представя на високо ниво, както и в Шампионската лига, способен е на ключови подавания, центрирания, завършващ удар. Премиър лийг е на по-високо ниво, но той е способен да се справи,” заяви Тен Хаг.