Нигерия започва участието си на Купата на африканските нации в неделя с двубой срещу Екваториална Гвинея. Големи очаквания са насочени към нападателя на Наполи Виктор Осимен, който вече е сравняван с легендите на нигерийския футбол. Неговите надежди са насочени към това да изведе тима до четвърти триумф в турнира.

“Голяма чест е да бъда сравняван с някои от нашите легенди. Мотивира ме много, но това, което ме мотивира повече, е да си проправя моя път, да постигна собствените си цели”, споделя Осимен пред “Ал Джазира”.

“Имаме много силен отбор, пълен с талантливи и опитни играчи. Имаме футболисти, които играят из цяла Европа в топ отбори и показват отлична форма. Освен това се разбираме отлично. Аз съм приятел с повечето от тях”, допълни нападателят.

Abidjan, Cote D’Ivoire #SoarSuperEagles ##LetsDoItAgain pic.twitter.com/j8cRhG5OzC

— 🇳🇬 Super Eagles (@NGSuperEagles) January 10, 2024

След отличните постижения на клуба ниво Осимен вече носи и голяма отговорност в националния отбор. Особено след като Виктор Бонифейс от Леверкузен и Умар Садик от Реал Сосиедад отпаднаха от тима поради контузии. “Супер орлите” имат един от най-силните състави, които ще се борят за трофея в Кот Д’Ивоар. Нигерия е печелила турнира през 1980, 1994 и 2013 г.

“Никога не съм печелил Купата на африканските нации. Хората задават въпроси и това е оправдано. Нося голяма отговорност, знам това и не бягам от него”, каза още Осимен.