Придобилата популярност испанска футболистка Дженифър Ермосо разкри за притеснителен за мнозина навик на бившия селекционер на женския националния тим на иберийската държава Хорхе Вилда.

Вилда е много близък с напусналия бивш президент на федерацията Луис Рубиалес, когото Ермосо обвини в сексуално посегателство и принуда. Селекционерът също беше в конфликт с националките на Испания, но пък все пак успя да ги изведе до световната титла.

В интервю за TVE сега Ермосо разказа, че вечер, когато състезателките вече били по леглата си, Вилда обикалял всички стаи, за да си говори с тях. Той държал дамите да оставят вратите на стаите отключени. Когато стигнел до съответната стая, треньорът почуквал, след което отварял и започвал да си говори насаме със съответната футболистка. Случвало се някои от момичетата, чиито стаи били от последните по коридора, вече да са били заспали, докато Вилда стигнел до тях.

Преди месеци голяма част от испанските обявиха бойкот на националния отбор, докато Вилда е начело на него. Тогавашният президент обаче отказа да го смени, но това наскоро стори временният шеф, който зае мястото на Рубаилес.

В крайна сметка напрежението ескалира с прословутата целувка на Рубиалес по устните на Ермосо. Самият бивш президент твърди, че целият скандал е бил с цел той и Вилда да бъдат остранени.

В момента Хорхе Вилда е свидетел по делото срещу Рубиалес. Междувременно специалистът пое националките на Мароко, а на негово място начело на “ла роха” застана бившият му асистент Монтсе Томе.