!

Защитникът на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг, вратарят на Локомотив (София) Бубакар Гайе и бившият нападател на ЦСКА Али Соу се разминаха на крачка със смъртта. Това се случи по време на полета на националния отбор на Гамбия за Кот д`Ивоар, където предстои да участва на Купата на Африканските нации (13 януари – 11 февруари).

Малко след излитането от Банджул пилотът открил техническа неизправност и падащо ниво на кислород в самолета. Затова предприел спешно връщане в гамбийската столица и извънредно кацане, след като няколко играчи се оплакали от главоболие и силен световъртеж.

Селекционерът Том Сайнтфиет и бившият футболист на Манчестър Юнайтед Сайди Джанко разкриха повече подробности за опасната ситуация. Белгийският специалист обяви, че играчите му постепенно са започнали да губят съзнание и са се свестили едва с приближаване на кацането. Според него целият отбор е цял да се отрови с въглероден оксид, ако полетът е бил продължил само още половин час.

Джанко сподели, че още при качването на борда във вътрешността на самолета е било изключително горещо. След това всички пътници са започнали да се оплакват от главоболие и световъртеж заради жегата и липсата на кислород.

В момента националният отбор на Гамбия е настанен в хотел в Банджул и очаква да бъде качен на следващ полет за Кот д`Ивоар. Самото заминаване на „скорпионите“ за Купата на Африканските нации беше съпроводено от скандал. Играчите отказаха да тренират, докато не им бъдат изплатени обещаните премии от по 15 000 долара на човек. Ситуацията се успокои с намесата на президента на страната.