Лудогорец може да загуби двама от най-важните си футболисти за първия мач срещу Сервет в Женева от плейофите за класиране на осминафинал в Лигата на конференциите. Става въпрос за Ноа Сонко Сундберг и Бърнард Текпетей.

И двамата попаднаха в разширените състави националните си отбори за Купата на Африканските нации. Сонко ще представлява Гамбия. Той има 16 мача за страната. Текпетей пък се завръща в състава на Гана, за който има едва два мача, датиращи от 2017 година. Все пак, важно е да се уточни, че те могат да отпаднат от съставите при окончателното обявяване на 3 януари.

Ако Гамбия и Гана прогресират към елиминациите в турнира, почти сигурно двамата ще са аут за първата среща със Сервет, която е на 15 февруари. В случай на класиране за финал, ще са аут и за реванша, който е на 22 февруари. Купата на Африка ще се проведе от 13 януари до 11 февруари.

Освен това, те вероятно ще са аут и за мача за Суперкупата на България срещу ЦСКА 1948 на стадион „Ивайло“ във Велико Търново на 10 февруари, както и битката на върха срещу Черно море от 21-вия кръг на efbet Лига. Тази среща е планувана за периода 16-19 февруари.