Барселона загуби от сензацията този сезон Жирона с 2:4 в каталунски сблъсък от 16-ия кръг на испанската Ла Лига.

Гостите започнаха доста активно в първите минути. Първо Довбик създаде напрежение за Жул Кунде и спечели корнер. Последва центриране, след което Давид Лопес опита акробатичен удар, но не намери очертанията на вратата.

В 12-та минута това даде резултат. Виктор Циганков получи страхотен извеждащ пас зад гърба на Кристенсен. Украинецът напредна с топката и подаде към своя сънародник - Артьом Довбик. Нападателят с едно докосване прати топката в гредата, след което тя влетя в мрежата.

Само 7 минути по-късно Барселона изравни. Рафиня центрира от ъглов удар, а Роберт Левандовски направи страхотно движение и отскок, за да надиграе бранителите и да отбележи за 1:1.

В средата на полувремето Мигел Гутиерес опита опасен шут към Пеня, но изстрелът премина на сантиметри от левия страничен стълб.

Само няколко минути по-късно Кансело отговори с удар от малък ъгъл, но Газанига се намеси по възможно най-добрия начин.

Пет минути преди края на полувремето Жирона отново поведе в резултата. След феномнална многоходова атака Мигел Гутиерес се озова на стрелкова позиция и с мощен удар преодоля Иняки Пеня.

Така полувремето приключи с аванс за гостите.

Барселона опита да пренесе играта в половината на Жиона още в началото на втората част. Футболистите на Мичел обаче не се притесниха и постепенно успяха да потушат ранния натиск.

Френки Де Йонг опита удар от дистанция, но Пауло Газанига много майсторски спаси.

В 68-та минута Феран Торес намери Илкай Гюндоган в наказателното поле. Халфът опита фалцов шут, но топката премина встрани от целта.

Десет минути преди края Газанига изрита топката към половината на Барселона, а Стуани я свали с глава. Последва включване от валери Фернандес, който изпревари Кунде и завърши с перфектен удар в ъгъла - 3:1.

В 95-та минута вместо гол за Барса се стигна до такъв за Жирона. Кристиан Стуани с 6-ия си гол през сезона сложи точка на спора.

Във втората минута на добавеното време Илкай Гюндоган върна един гол след пас от Феран Торес и върна интригата за заключителните минути.