Ботев (Пловдив) победи Хебър с 1:0 в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Антонио Перера (57) беше точен за домакините след асистенция на Ивелин Попов. Така канарчетата завършиха календарната година с победа и прекрасна серия без загуба. Душан Керкез и Ивелин Попов бяха хората, които през втората част на полусезона поведоха Ботев Пд към красотата, вярата и борбата.

Преди началния съдийски сигнал Антоан Бароан беше награден от ръководството на Ботев с плакет. Нападателят се превърна в най-резултатния чужденец в историята на “канарчетата”.

Във втората минута на мача защитата на Хебър допусна сериозна неточност, която позволи на Мартин Секулич да поеме топката и да шутира малко преди границата на наказателното поле. Шутът беше слаб и попадна право в Матвей Игонен. Минута по-късно Ивелин Попов качи топката на главата на Секулич, който от близка дистанция до голлинията стреля, но вратарят на Хебър се намеси безупречно.

В 10-ата минута настана суматоха в пеналтерията на Хебър. Топката някак достигна до Уме Емануел, който не успя да нанесе хубав удар и шутира покрай дясната греда. Гостите веднага отговориха чрез Атанас Кабов. Той влезе от левия фланг навътре към центъра на терена, след което стреля, но в аут.

В 18-ата минута феновете на Ботев започнаха да скандират “Оставка” срещу ръководството на БФС.

В 32-рата минута Атанас Кабов отправи страхотен шут в горния ляв ъгъл на вратата. Ударът от далечна дистанция беше посрещнат от вратаря на Ботев Хидайет Ханкич с отличен плонж, от който гостите спечелиха корнер. Пет минути по-късно Мартин Секулич прокара топката между краката на Георги Вълчев и подаде към Самюел Акере, останал сам на дъгата на наказателното поле. Последва шут с фалц към далечни ъгъл, при който Матвей Игонен реагира и успя да улови топката.

В 52-рата минута Точукву Ннади пусна меко подаване по въздуха зад гърба на защитата на Хебър. Бранителите на гостите заспаха и зад тях изскочи Джеймс Ето’о, който пое с гърди, но не успя да нанесе хубав удар. Игонен внимаваше и запази вратата си суха.

В 57-ата минута Ботев поведе с гол на Антонио Перера. За пореден път с голяма заслуга за попадението на “канарчетата” бе Ивелин Попов. Халфът центрира в наказателното поле, където трима футболисти на домакините атакуваха топката, но Антонио Перера беше на точното място и с глава опъна мрежата на Игонен.

В 71-вата минута Мартин Секулич се прояви с два сериозни пропуска. Първо Ивелин Попов открадна топката при слаб пас на вратаря на Хебър. Попето видя свободния Секулич, подаде му, но хърватинът се засуети и вместо да подаде към свободния Уме Емануел, реши да шутира. Игонен отрази удара с тяло, а малко по-късно видя как топката се отбива в горната греда. При въпросната втора ситуация Секулич не успя да насочи удара си с глава във вратата след центриране на Уме от левия фланг.

В 76-ата минута Игонен отново показа рефлекса си след удар в далечния ъгъл на Акере.