Старши треньорът на Пирин (Благоевград) Иво Тренчев сподели, че клубът има два-три месеца, за да оцелее. Наставникът на "орлетата" изрази мнение, че ако отборът фалира за трети път, завръщането в елита ще бъде много трудно.

"Редно е хората с парите да помогнат на града да не се бъхти сам. Имаме два-три месеца, в които да решим какво ще спасяваме - лиценза или отбора. Трябва да имаме ясен бюджет, в който да са заложени парите не само за първия тим, но и за школата. 

Това са 80 човека. Ясно е, че имаме да получаваме пари от различни плащания, но не е ясно дали ще стигнат за всичко, включително и за задълженията, които висят върху клуба. Ако Пирин фалира за трети път, завръщането в елитния футбол ще е изключително трудно", заяви Тренчев в подкаста на pirinsport. 

Треньорът на Пирин призна, че заплатите в отбора са на ниво Втора лига. 

"Предложили сме такива пари, момчетата са се съгласили. Обаче в един момент не можем да се конкурираме с другите отбори в елита. Отделно най-добрите ни футболисти като Максим Ковальов и Комано нямат дългосрочни договори и още лятото ще си тръгнат без да получим нито лев за тях. Да не говорим, че в България само два клуба плащат трансферни суми", допълни 51-годишният специалист.