Чиедози Огбене се адаптира отлично към темпото на игра във Висшата английска лига, но според собствените му признания, това не е случайно. Крилото на новака в елита Лутън Таун е изучавал техниката на световния рекордьор на 100 и 200 метра Юсейн Болт, за да усъвършенства стила си на тичане. 26-годишният Огбене разви скорост от 36,93 километра в час в двубоя от първенството срещу Фулъм през септември. 

"Не се шегувам. Когато бях по-млад, нямаше да спечеля всички състезания, имаше деца, които бяха доста по-бързи от мен. Може би бях най-бързият в училище, но не бях най-бързият в графство Корк. Замислял съм се много пъти. Какво правят най-бързите? Използвах бягането, за да работя върху техниката, но с напредване на възрастта развих още по-мощен глад за бягане. Тренирал съм много пъти спринт, но всъщност не знам точно какво беше официалното ми време на 100 метра. Харесвам леката атлетика и понякога си пускам бягания от минали олимпийски игри. Не мога да преброя колко пъти съм гледал финала на щафетата на 4 по 100 метра на Олимпиадата в Лондон през 2012 година. Юсейн Болт е човек, когото наистина обичам. Начинът му на тичане е нещо невероятно. Той прилича на бутало", заяви Огбене, цитиран от световните агенции. 

Той е роден в Нигерия, но е национал на Република Ирландия. През миналия сезон с най-висока развита скорост се отличи Кайл Уокър (Манчестър Сити) - 37,31 километра в час. На 10 декември Лутън е домакин на шампиона Манчестър Сити.
БТА