Крилото на Ботев Пловдив Самуел Акере поднови договора си с клуба преди дни.

Новият любимец на "бултрасите", вече е предизвикал интереса на много тимове в Европа. 19-годишният нигериец скоро може да бъде поставен на кръстопът да избере България или бърз трансфер в посока Западна Европа. С Ботев Пловдив вече са се свързали от Роял Антверпен , научи BgDerby.com. Белгийците са пети в първенството си и са участници в ШЛ. Самуел Акере прави фурор в Efbet лига и разбира се е в погледа на мениджъри за бъдещ трансфер. Антверпен може още зимата да откупят правата на футболиста от канарчетата, особенно, ако доброто представяне на младока продължи. Акере се отличава с бързината си, техниката на скорост, както и с все по-точните си завършващи удари. По информация на BgDerby.com сумата, която са готови да платят белгийците е доста солидна за българските стандарти.

Припомняме ви, че жълто-черните вече осъществиха един добър и доста солиден трансфер в Белгия, което със сигурност би подпомогнало бъдеща сделка. В Африка са във възторг от представянето на бившия играч на Ботев (Пловдив) Абдулайе Траоре. Атакуващият футболист играе много силно за своя отбор Зулте Варегем в Белгия, а наскоро получи повиквателна за младежкия национален отбор на Кот д'Ивоар.Именно в родината му, местното издание sport-ivoire.ci публикува обширен материал за бившия играч на "канарчетата". Статията е озаглавена "Абдулайе Траоре блести в Белгия!".

Ето какво пише още в публикацията: Зулте Варегем се представя добре във 2-ра дивизия на Белгия и заема първото място. И новото попълнение Дейвид Абдулайе Траоре е с важно участие за това движение на клуба напред. Привлечен от Ботев (Пловдив) това лято, младото крило от Кот д'Ивоар бързо се вписа. Техничен и умел с топката, той затруднява защитниците в Лигата. Въпреки присъствието на други играчи като Йеле Восен и Жиньо Гано вече успя да привлече внимание. Траоре, който често играе на фланга, отбеляза 3 гола и направи 4 асистенции в 14 мача във всички турнири този сезон. Статистика, която не остана незабелязана от треньора на U23, който го повика по време на почивката за националните отбори. За силното си представяне, Траоре беше възнаграден с гол срещу Ирак (4:0). Той направи всичко възможно, за да се представи на ниво. Още този уикенд 20-годишният футболист и неговите съотборници ще се изправят срещу втория отбор на Андерлехт. Още една възможност да демонстрира целия си талант. В 12 изиграни мача в лигата той е титуляр 11 пъти. Това показва важността на котдивоареца в очите на мениджъра Венсан Юврард. Следователно Зулте Варегем изглежда има обещаващ талант в своите редици. Клубът има договор с играча до средата на 2027 година.