Спортният директор на Ботев Пд Артур Платек направи на пух и прах ръководството на БФС, както и остро разкритикува родните съдии:

“От както работя в България обиколих доста стадиони и посетих доста мачове, и посъбрах наблюдения. Тукашната лига не е слаба. Във всеки отбор има по двама-трима футболисти, които са на не лошо техническо ниво. Със сигурност българското първенство не може да се сравнява с полското, чешкото или австрийското, защото не се тича толкова много много и няма такава агресия в играта. Но тук има отбори, които могат да играят с не лош интензитет в играта. От друга страна обаче това е лига, която от страни изглежда катастрофална, защото това е лига, в която всъщност няма лига. България не заслужава така изглеждащи стадиони и клубни бази. Тукашната лига простно не е “опакована” и всичко изглежда много зле. Може би с изключение на няколко стадиона, които са на ниво – на Ботев, на Локо Пд, на Лудогорец, на Левски и на Арда. Останалите стадиони бих нарекъл архаични обекти. Отбори от четвърта лига на Полша имат по-добри стадиони от тези на елитни отбори в България. Може да е грозно, но ще го кажа. В Полша на рекламните пана са Левандовски и Шчесни, а в България – Стоичков и Балъков, които между другото познавам и много ценя. Това са футболисти, които са постигнали големите си успехи през 90-те, а сега сме 2023-а година. Хората, които управляват българския футбол, трябва много сериозно да се замислят над този факт. Слабата работа се отразява и на националния отбор. Щом се губи по такъв детински начин от Литва, това означава, че нещо не е наред.

Пътувайки и наблюдавайки различни мачове, мога само да кажа, че някой в България трябва да се заеме много сериозно с този цирк, защото това не е съдийство, а истински цирк. Бих казал, че всичко е толкова плитко и без бъдеще, но хората, които управляват футбола, явно не го виждат. По време на мачове на Ботев Пд и когато пътувам за други срещи, за да наблюдавам играчи, аз дори вече не се ядосвам на съдиите, а просто се сменя на техните решения. Във всеки мач има поне по две-три абсурдни съдийски решения, които са извън всякаква логика. Такива неща в Полша се случваха преди 25 години. Някой трябва да се заеме с това и да въведе ред. Много е слабо съдийството във всички нива на българския футбол. Не искам да си губя времето с това, защото знам, че няма да се преборя с тази система.

Виждам в някои отбори много добри неща. Ако тази лига беше “опакована” по-добре, а стадионите без да са кой знае, колко големи, а по-добре построени и изглеждащи нормално, то нещата щяха да са различни. Трябва да има промяна в българския футбол, защото хората заслужат да гледат мачове в по-добри условия.

В БФС цари хаос и проблемите около мача с Унгария го доказват. Мачове на такова ниво се организират 3-4 месеца по-рано. Как може няколко дни преди евроквалификация, да не знае на кой стадион ще се играе. Аз бях започнал вече да се смея, как е възможно, макар че то направо си беше трагично. Пресен пример е нашия мач с Локо Сф. В четвъртък в 12:30 часа. Мисля, че е крайно време за промени в БФС. “