У вас, не бих искал да обидя никого, но България не заслужава така да изглеждат нейните стадиони или клубни бази.

Такава констатация прави след 3 месеца в нашия футбол спортният директор на Ботев Пд Артур Платек в обширно интервю в днешния в. „Мач Телеграф“. 

Полякът е безкомпромисно откровен за реалностите във футбола в България, особено за спортната база. 

„Със сигурност българското първенство не може да се сравнява с чешкото, полското или австрийското, защото не се тича толкова много и няма толкова агресия в играта, но има отбори, които могат да играят добър футбол с нелош интензитет в играта. От друга страна, това е лига, която отстрани изглежда катастрофално, защото това е лига, в която всъщност няма лига. За мен полската Екстракласа е продукт. 

Чешката лига или Бундеслигата също са продукти. А тукашната лига просто не е "опакована" и всичко изглежда много зле... Може би с изключение на няколко стадиона, които са на ниво - на Ботев и Локомотив Пловдив, на Лудогорец, Левски и Арда. 

Останалите стадиони бих нарекъл архаични обекти. Смятам, че е крайно време съответните хора в България да прогледнат и да направят нещо в тази насока! Защото такива стадиони в Полша нямат дори отборите от четвърта лига! За съжаление, такава е действителността. Няма смисъл дори да правя сравнение със стадионите в Германия или Австрия.