Защитникът на Ботев (Пд) Костас Балоянис гостува в предаването “Трето полувреме” на радио Metropolis 95.5. Първоначално той отговори на въпроса дали се чувства удовлетворен от решението да отиде в Ботев.

“Чувствам се повече от 100% щастлив. През лятото исках да опитам нещо друго, имаше отбори, които ме приближиха, но проектът на Ботев ме спечели. Наложих се като ляв бек. Мога да играя и на други позиции. Целим се в Европа. Не започнахме добре. Отборът е много добър, тренировъчният център е вълшебен, както и съоръженията и има много добра организация”.

Той говори и за разликите между българското първенство и гръцката Суперлига.

“В гръцкото първенство тактиката играе по-голяма роля, а тук е тичането. Лигата е по-отворена, има мачове, в които се отбелязват много голове и темпото е по-бързо”.

“Имам тригодишен договор. Ботев купува играчи за малко пари и ги продава за 2 милиона, както направи през лятото с отбор в Белгия. Нашите цели са Европа и Купата. И дойдох тук с перспективата да направя следващата стъпка в бъдеще”, обясни гръцкият бранител, цитиран от “Мач Телеграф”.