Българска асоциация мини футбол и София бяха домакин на годишната Генерална Асамблея на Европейската федерация по мини футбол през изминалия уикенд. На събранието се взеха много важни решения, но най-вълнуващото е, че Босна и Херцеговина беше избрана за домакин на Европейското първенство през 2024 година. 

Асамблеята за поредна година беше водена от президента на БАМФ и Европейската федерация по мини футбол г-н Борислав Александров, който и този път ще бъде сред основните фигури в организацията на турнира в столицата Сараево. Братята Елвин и Ервин Блажевич представиха впечатляваща презентация за домакинството на турнира, като имат подкрепата на местни власти и много частни компании. 

Състезанието ще се проведе в периода 1-9 юни, като специално за него ще бъде построен стадион на открито, който ще бъде с капацитет 2000 души. Покрай стадиона ще бъде изградена фен зона с активации, игри и много забавления за малки и големи. 

Очаква се Един Джеко да бъде посланик на турнира и да посети състезанието на живо. Напомняме, че Андрес Иниеста бе гост и патрон на Световното първенство в ОАЕ, завършило преди броени седмици.