Популярната световна компания за софтуерни анализи SciSports, която е базирана в Утрехт (Нидерландия), изчисли, че Лудогорец е най-дорото място за продължаване на кариерата на таланта на Васко да Гама Марлон Гомес. Според проучването разградчани са с индекс 85. На второ място е Спартак (Москва) с 83, а нидерландските грандове Фейенорд и ПСВ Айндховен са с по 82.

Марлон има договор с Васко до 2026 година, а наскоро трансферният експерт Фабрицио Романо обяви, че от него се интересува Дженоа.

Инструментът за кариерни съвети SciSports изчислява въз основа на данни до каква степен играч и клуб са подходящи един за друг. Тази оценка се основава, наред с други неща, на очаквана трансферна стойност, стил на игра, ниво и прогнозиран потенциал на състезателя. Различни фактори като възможност за развитие, шансове за игрово време, стил на игра и формиране на клуба също влияят върху резултата. Именно на базата на всички тези данни компанията изчислява, че Лудогорец е най-доброто място за Марлон за старт на международната му кариера.

"Мач Телеграф"