Антон Недялков отпадна от групата на българския национален отбор по футбол за гостуването на Сърбия в неделя, съобщава БТА.

Левият защитник, който се завърна в игра за представителния тим след една година пауза, не се качи на автобуса за Лесковац заради мускулен проблем в краката и преценката е била, че няма нужда да се рискува излишно здравето му предвид скорошното завръщане на терена.

Недялков става вторият футболист в селекцията на новия треньор Илиан Илиев, излизащ от състава след наказания Валентин Антов. Травмата на Недялков е от мача в четвъртък, а в същия двубой с Унгария, завършил 2:2, играчът на италианския Кремонезе получи червен картон.

Последният мач на бранителя до онзи ден беше контролата с Люксембург през ноември миналата година, завършилa без голове. 30-годишният ловчанлия е сочен за фундаментален играч в селекцията на България от всеки от последните треньори на тима, тъй като може да бъде използван на много постове.

България ще се опита да спечели първа победа в неделя от 16:00 часа в Лесковац в последния си мач от група "G” от квалификациите за Германия 2004. Лъвовете имат три равенства и четири поражения в седемте си мача досега. Сърбия от своя страна има 13 пункта и равенство в неделя ще ги изпрати на финалите.

Любопитното е, че българският национален отбор ще играе в населено място, което е само на 163 км от София. Това е най-близкото гостуване изобщо в историята на тима, след като последния мач, в който българската селекция пътува с автобус беше през 1999-а година. Контролата Гърция – България тогава се игра в Козани на близо 5 часа от София и завърши 1:0 за домакините.