Звездата на Ботев (Враца) е попаднал в радара на Славия за зимната селекция, информира "Тема Спорт". Колумбийският голмайстор на врачани Браян Переа е сред опциите на белите за нов централен нападател. Старши треньорът на столичани Златомир Загорчич вече на няколко пъти обяви, че привличането на такъв футболист ще е приоритет по време на прекъсването в шампионата.

Славия следи и футболист от чужбина за невралгичната позиция. Откакто се завърна в "Овча купел" за трети път, сърбинът залага на Владимир Николов за върха на атаката, но използва и фалшива деветка в лицето на Емил Стоев.

Переа пропусна последния мач на Ботев, който бе именно срещу Славия. Той е почувствал неразположение и не попадна в групата за визитата в "Овча купел". Не е тайна, че бившият футболист на Лацио иска да смени обстановката и да си тръгне от врачани. Договорът му с клуба обаче е до лятото на 2025 година. Именно това и трансферната сума, която Славия трябва да плати, може да се окажат пречка за сделка. Това провали наскоро преминаването на Переа в Арда. Тимът от Кърджали се отказа заради многото пари, които врачани бяха поискали за звездата си.

През февруари нападателят ще стане на 31 години. Той дойде под Околчица в началото на 2022 година от американския Палмс Бийч.