Бившата футболна звезда, а сега треньор на Бирмингам - Уейн Рууни разказа, че е употребявал алкохол, за да се справи със стреса след дебюта си за Евертън, когато бе едва 16-годишен.

"Имах много различни предизвикателства, както на терена, така и извън него, и моето освобождение беше алкохолът", казва той пред подкаста Seven: Rob Burrow.

"Когато бях в началото на 20-те си години, прекарвах по няколко дни вкъщи, не излизах и пиех почти до припадък. Не исках да бъда сред хора, защото понякога се чувстваш неудобно и понякога имаш чувството, че си ги разочаровал. В крайна сметка не знаех как иначе да се справя, затова избрах алкохола, за да се опитам да си помогна да премина през това", признава Рууни.

Англичанинът, който сега е на 38 години, признава, че е избягвал да говори с хората за трудностите си и в резултат на това често се е намирал на "лошо място".

"Сега има толкова много хора, с които може да се говори по тези въпроси. Имаше хора, с които можех да говоря, но предпочетох да не го правя и се опитах да се справя сам. Когато правиш това и не приемаш помощта и напътствията на другите, можеш наистина да се окажеш на лошо място и аз бях там в продължение на няколко години".

"Това е различен вид борба, различен вид натиск. В началото ми беше трудно да се справя с него. За щастие сега не се страхувам да отида и да говоря с хората за някои проблеми, които може би имам. Разбира се, че ще ги имате и в професионалния, и в личния си живот. Толкова е важно да говорите с хората и да приемате тяхната помощ и напътствия, когато е необходимо", сподели още бившият нападател на Манчестър Юнайтед.