Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез настоява отборът да бъде подсилен с офанзивен халф по време на зимната пауза.

В момента на тази позиция е използван ветеранът Ивелин Попов. 35-годишният футболист започна кампанията в Левски. На „Герена“ обаче бе със статут на резерва и разтрогна контракта си. В Ботев Попето не само че получи титулярно място, но и капитанската лента. Той взе диригентската палка и започна да прави много силни мачове. Ивелин бе на терена в 7 срещи в първенството, като в тях отбеляза 5 гола. Бившият национал обаче пропусна визитата на ЦСКА 1948 (0:1) заради наказание. А отсъствието му в Бистрица пролича осезаемо – тимът много трудно организираше подредени атаки и рядко успяваше да създаде каквито и да е проблеми на домакините.

„Винаги можем да намерим извинения. Отговорността е моя. Този полусезон ще е труден. До януари ще е голямо предизвикателство“, каза след двубоя Керкез, явно визирайки, че тогава ще може да направи по-голям „ремонт“ на състава, като го подсили с нужните му попълнения.

Преди дни спортният директор на жълто-черните Артур Платек бе на скаутска мисия в Кот д‘Ивоар. Там той със сигурност е наблюдавал играчи с профили, които са необходими на Душан Керкез.

Треньорът държи в състава да бъде задържан централният нападател Антоан Бароан, пише Тема спорт. Французинът бе отстранен от тима от вече бившия треньор Станислав Генчев. Босненецът обаче го върна, а Бароан започна да се отплаща с добри игри. 23-годишният таран има 4 гола в 6 шампионатни двубоя.

По време на паузата в първенството се очаква жълто-черните да изиграят спаринг с втородивизионния Марица. След нея им предстои шампионатно гостуване на Ботев Враца.