Мениджърът на Арсенал Микел Артета прие философски загубата с 1:2 от Ланс в Шампионската лига. Той призна, че тимът му не е постигнал желания резултат, но пък това ще е възможност да си извади нужните поуки и да не повтаря същите грешки занапред.

"Беше ни трудно тази вечер, поздравления за Ланс. Видя се, че те са много добър отбор, а атмосферата бе фантастична. Направихме най-трудното - да отбележим първия гол. Имахме контрол над срещата, но тогава от една ситуация те успяха да изравнят и мачът започна отначало. Истина е, че не създадохме достатъчно положения във финалнана третина, не атакувахме определени пространства. Разликата с двубоя с ПСВ бе в наказателните полета. Пропуснахме някои добри възможности, а в същото време не се защитихме достатъчно добре при техните голове", смята Артета.

"Грешките са част от футбола и те няма да изчезнат. Пак казвам, че разликата бе в наказателните полета. В Шампионската лига е трудно да създаваш много положения, така че трябва да ги използваш максимално и да пращаш топката в мрежата при всеки удобен случай. В същото време трябва и по-добре да се защитаваме в нашия пеналт, а ние не го направихме. Това бе важен мач за нас. Резултатът не е такъв, какъвто искахме, но ще си извадим нужните поуки", убеден е испанецът.