Старши треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун сподели впечатленията си от играта на Александър Везенков след края на първия ден от тренировъчния лагер на “кралете”. Наставникът на “кралете” заяви, че българският национал има пълен картбланш да стреля всеки път, когато е свободен. В интервюто си пред медиите след края на тренировката Браун намекна, че ролята на Везенков по-скоро ще е да разтяга защитата и да стреля от нулевия ъгъл във всеки възможен момент.

Inside day 1 of Sacramento Kings training camp, featuring Sasha Vezenkov, JaVale McGee & Mike Brown. pic.twitter.com/28ieG77rQq

— Matt George (@MattGeorgeSAC) October 3, 2023

“Едно от нещата, които ми харесват, е това, че той не се колебае. Ние не искаме той да се колебае - ако се чувства свободен, има свободата да стреля. За нас е важно той да разбере, че ако не вземе борбата, трябва бързо да се изстреля към ъгъла на паркета. Той е страхотен стрелец и движението му може да отвори широчина в защитата.

Всеки съперник ще се опита да го затвори и да не му позволява да стреля. И в този момент ние имаме играчи като Фокс, Дейвиън Мичъл, Малик Монк, които могат да изнасят топката и да атакуват подкошието, благодарение на присъствието на Везенков. Ако го оставят свободен, вероятно това ще е чудесно за нас”, каза Браун.

Kings head coach Mike Brown speaks on Sasha Vezenkov's first NBA training camp day. pic.twitter.com/pSKUJhhm7p

— Matt George (@MattGeorgeSAC) October 3, 2023

Баскетболистите на Сакраменто се готвят за първия си предсезонен мач, който ще се проведе в понеделник сутрин от 3:00 часа българско време. Тогава Везенков и компания се изправят срещу Торонто Раптърс в Канада.

Снимки: Gettyimages