Новото попълнение на Сакраменто Кингс Александър Везенков проведе първото си занимание със съотборниците си в откриващия ден от тренировъчния лагер на “кралете”. След тренировката най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон застана пред медиите и опроверга думите на Ди’Аарън Фокс, който заяви вчера, че българинът е пропуснал само 7 от общо 150 тройки.

"A successful team has to have [a] core."    

🎤 Sasha Vezenkov   #KingsTrainingCamp | @Acronis pic.twitter.com/05GnbA5Qlj

— Sacramento Kings (@SacramentoKings) October 3, 2023

“Стрелбата е нещо, което трябва да тренираш всеки ден. Кошът е малък, не е като във футбола, където вратата е доста голяма, така че трябва да тренираш здраво. Някои дни ще бъдат по-добри от други. Колкото по-здраво тренираш, толкова по-добре ще се представяш в мачовете. На въпросната тренировка мисля, че пропуснах малко повече стрелби. Благодаря на Фокс, но не бяха седем. Все пак беше окей, всеки ден се опитваш да се представяш по-добре от предишния”, сподели Везенков, предизвиквайки усмивките на журналистите.

“Един успешен отбор трябва да има ядро. Тук имаме осем, девет, даже десет баскетболисти от миналогодишния състав. Това е страхотно, защото те вече са се напаснали и могат да играят със затворени очи. Трябва да ги настигнем и да се приспособим към тяхното темпо, за да влезем в това ядро. С всеки ден ще се чувствам все по-добре и по-добре. Всички ме приемат като част от семейството. Целта е да печелим, да даваме всичко от себе си в нападение в защита и да се подобряваме с всеки ден”, добави още Везенков.

Sasha Vezenkov, following the first day of Kings training camp in Sacramento, sets the record straight by saying the 7 missed 3's out of 150 attempts might've been a little embellished by De'Aaron Fox. 😂

FULL VIDEO: https://t.co/gSC0jA6G4q pic.twitter.com/7LsW377eno

— Sean Cunningham (@SeanCunningham) October 3, 2023

Крилото има още няколко дни за подготовка преди първия си неофициален мач срещу новите си съперници в НБА. Сакраменто се изправя срещу Торонто Раптърс в понеделник сутрин от 3:00 часа българско време в първия си мач от предсезонната подготовка.