На емблематичната дата за Ботев 3 октомври базата на жълто- черните в Коматево официално бе преименувана на Никола Щерев – Старика.

На този ден през 1929г. Ботев става държавен първенец за първи път в своята история след победа над столичния Левски.Според действащата тогава наредба първенството се провежда по системата на директни елиминации в един мач. За тях се класират победителите от всички спортни области в страната, които по това време са общо 13 на брой. Ботев печели надпреварата в Пловдивска област и се класира за националните елиминации. В тях отборът ни отстранява Левски (Бургас) след победа с 2:0, след което и варненския Шипченски Сокол с 3:1. Така на 3 октомври 1929 г. на стадион “Юнак” в София отборът на Ботев играе финална среща за държавно първенство срещу отбора на Левски (София). Въпреки преобладаващата домакинска публика, няколкостотин “жълто-черни” фенове на “канарчетата” подкрепят неистово своите любимци, които в крайна сметка успяват да им се отблагодарят. След един крайно напрегнат, динамичен и интересен двубой Ботев побеждава с 1:0 и спечелва титлата „Държавен първенец” и става носител на Царската купа по футбол за 1929 година. Шампионското попадение е дело на легендарния Никола Щерев – Старика след гол с глава в 81-ата минута. Стихийният натиск на Левски (София) в последните минути е умело отразен от пловдивчани и Ботев става Шампион на България!

Инициативата бе на Фондация Жълто и черно, а на събитието присъстваха множество привърженици.

“За мен е голяма чест да бъда част от историята на този велик клуб и продължавам да играя тук. Искамс ваша помощ да постигнем много успехи”, каза Лъчо Балтанов.

“Не съм играл в Ботев, но съм вече от Ботев. Надявам се с ваша помощ да постигнем големи успехи. Това каза административният директор на клуба Радостин Кишишев.

На събитието стана ясно, че следващата инициатива на Фондация Жълто и черно е изграждането на паметник на най-великия футболист на Ботев – Динко Дерменджиев – Чико.