Талантите на Лудогорец от формацията U18 срещат първия си съперник в Младежката Шампионска лига - Динамо (Минск). Заради забрана на УЕФА да се играе на територията на Беларус и двата мача ще се проведат в Разград. В първата среща няма да бъде допускана публика, защото Динамо е символичен домакин и така повелява регламентът на Европейската футболна централа. Двубоят е в сряда (4 октомври), започва в 18 часа и ще се играе на стадион "Гнездо на орли".

"Изправяме се срещу силен отбор, с добри футболисти, които са и добре подготвени. Хубавото е, че те, също като нас, се опитват да играят футбол. Със сигурност има предстартова треска у играчите, но е важно след първия съдийски сигнал те да трансформират напрежението в енергия и да дадат най-доброто от себе си. Всичко е в наши ръце и зависи от нас. Още повече, че де факто ще сме домакини и в двете срещи, заяви старши треньорът Захари Сираков пред клубния сайт.

Реваншът е в неделя (8 октомври), отново от 18 часа, ще се играе също на стадион "Гнездо на орли" и ще бъде отворен за зрители.

"Младите надежди на шампионите се нуждаят от своите фенове и очакват горещата им подкрепа", пишат още от разградския клуб.