Адриатическата лига за сезон 2023/24 година. На първия турнир, проведен в Чиста Велека в Хърватска възпитаничките на старши треньора Ирена Колева постигнаха две победи и допуснаха една загуба.

Шампион 2006 отвори турнира с хубава победа от 57-38 над състава на Водице, домакин на този етап от надпреварата. Момичетата спечелиха всички четвърти от мача като не допуснаха съперника да отбележи повече от 12 точки в нито една част.

Три състезателки на Шампион 2006 завършиха с двуцифрен точков актив. Габриела Коцева бе най-резултатна с 18, а освен нея Валерия Стойчева и Александра Атанасова добавиха по 12.

Във втория мач Шампион 2006 допусна поражение с 37-69 от словенския Рогашка Слатина, които постигнаха пълен актив в първия турнир и временно оглавяват състезанието, единствени без поражение.

В последния си мач от това участие на турнира в Хърватска Шампион 2006 се наложи над миналогодишния първенец в тази възрастова група - Цинкарна Целие. След едно равностойно първо полувреме българките успяха да вземат аванс от една точка - 40-39. Последва силно второ полувреме и комфортна победа с крайното 78-61.

Изключителен мач на Габриела Коцева, отбелязала 32 точки, а освен това с 7 борби и 8 асистенции в срещата. Валерия Стойчева завърши с 19 точки, а Александра Атанасова с 15.

В следващия турнир Шампион 2006 ще играе срещу други три отбора, участници в надпреварата - Челик, Конич и Будучност Бемакс. Този турнир е предивден за началото на декември в Зеница, Босна и Херцеговина.