Локомотив (Пловдив) се представя отлично от началото на сезона и неслучайно „черно-челите“ са на върха във временното класиране и нямат загуба до този момент. На „Лаута“ пък вече мислят и за подсилването на състава през зимата, като се очаква новият спортен директор на „смърфовете“ Илко Пиргов да посети Южна Америка, където ще гледа предложни футболисти.

Смята се, че в Локомотив са определили и приоритета за зимната селекция, а именно привличането на нов централен нападател. В момента на „Лаута“ разполагат само с един типичен играч за върха на атаката – Георги Минчев. Неговият договор обаче изтича през лятото на 2024 година, както и на още четирима основни играчи.

По тази причина „черно-белите“ ще се стартират преговори за удължаване на контрактите на вратаря Динко Хоркаш, звездата Джовани, капитана Димитър Илиев и Бабакар Дион. Последният бе пред трансфер в швейцарския Грасхопърс през лятото, но нещата се провалиха в последния момент. Той обаче е малко вероятно да остане и през зимата най-вероятно ще бъде продаден.