Локомотив (Пловдив) е много близо да изравни един рекорд от най-славните си моменти от началото на века, когато спечелиха своята първа и засега единствена шампионска титла. “Железничарите” ще запишат своята девета поредна победа, ако в предстоящата си среща от efbet Лига надвият столичния Славия.

“Смърфовете” за последно направиха това през 2003 г., като спечелиха първите три срещи в последните кръгове на сезон 2002/2003. В тях бяха победени актуалният шампион Левски и кръвният враг Ботев (Пловдив) с 2:1 и Литекс с 4:2. След това клубът, който по онова време беше собственост на митичния Георги Илиев започна сезон 2003/2004 с шест поредни победи, като на “Лаута” бе сразен отново градският съперник Ботев (Пловдив). След това отборът от града “под тепетата” стигна до титлата в тогавашната “А” група.

Локомотив (Пловив) обаче никога не е имал девет последователни победи в рамките на един сезон. Дали това сега ще се случи, предстои да разберем в утрешния 23-и септември (събота) от 17:30, когато момчетата на Александър Томаш ще приемат Славия.