Фен на Нюкасъл е бил нападнат и намушкан три пъти снощи в Милано, в навечерието на откриващия сблъсък за “свраките” срещу Милан на “Сан Сиро. 58-годишният Еди Маккей е намушкан с нож гърба и ръцете от група от хора, чиято идентичност продължава да е неизяснена. Това се е случило около полунощ в квартал близо до центъра на града. Самият привърженик е настанен в болница. Информацията бе потвърдена от дъщерята на Маккей, която предупреди останалите фенове на английския тим да внимават.

“Баща ми е стабилен, но е в шок. Разстроен е, че пропуска мача, но иска всеки друг фен на Нюкасъл да знае за това и да бъде в безопасност. Той току ще бе претърпял смени на коленните стави, което е довело допадане по време на преследването и тогава е бил нападнат. Летя натам,” заяви дъщерята на пострадалия привърженик.

Местното издание “Милано Тодей” твърди, че все още не са ясни причините за нападението, тъй като той не е бил обран. Други информации от социалните мрежи твърдят, че други привърженици на Нюкасъл също са били атакувани с ножове. Тази информация също е потвърдена от неназован източник пред “Дейли Мейл”.