Плановете за обновяване на стадиона на Челси - “Стамфорд Бридж” са в сериозен напредък, твърди на днешните си страници “Дейли Мейл”. Проектът на “сините” е на стойност 2 милиарда паунда и парите са отделени още при закупуването на клуба от Тод Боели и консорциума около него.

Медията съобщи още през юли, че от Челси са постигнали принципна договорка за закупуването на два акра земя, на която в момента има домове на военни ветерани, които се намират зад стадиона. Лондончани очакват резултатите от деветмесечни консултации с жителите тази сряда, след което те трябва да бъдат информирани решението на настоятелството на благотворителната организация, която притежава жилищата. Сделката предвижда “сините” да платят около 50 милиона паунда за придобиването на земята, а парите да бъдат използвани за изграждането на нови домове за ветераните със значително подобрени условия.

Междувременно “Ивнинг Стандарт” твърди, че клубът може да срещне съпротива от приблизително 100 военни пенсионери, чиито домове биха били изложени на риск при завършване на сделката, както и от медицинския център на Фулъм, и кабинети на общопрактикуващи лекари.

Ако клубът успее да придобие земята, която е собственост на благотворителната организация, това ще проправи сериозно пътя към пълномащабното реновиране на стадиона и увеличаването на неговия капацитет от 42 хиляди на 55 хиляди седящи места. За момента от Челси задържат останалите си инвестиционни планове до окончателно решение по повод земята, след което ще бъде взето решение за по-нататъшното продължаване на проекта. Тод Боели вече показа сериозна амбиция след поемането на клуба, като за последната една година от “Стамфорд Бридж” са похарчили над един милиард за нови попълнения.