Бившият национален селекционер Ясен Петров бе любезен да даде оценка на старта на шампионата в Efbet лига, като и  да прогнозира, кой има най-големи шансове да стане първенец на страната за сезон 2023/2024.

 За BgDеrby,com пловдивският Джанини не скри, че очаква изненада, като в края на първенството някой да детронира Лудогорец.

"Тази година първенството ще е много интересно. В Лудогорец работят много професионално, и това е показателно, че 11 години са шампиони. ЦСКА виждаме, че надигат глава. При моят много добър приятел Ники Костов "сините" израснаха. Практикуват добър футбол. Черно море е изненада, но с играта си доказват, че ще са фактор отново в първенството. Локо Пловдив е черешката на тортата. Заслужено са без загуба, и са лидери. Имат доста специфичен стил на модерен отбор. Който разбира от футбол ще ме разбере, че в играта им стикованите детайли им помагат за успехите. Доста ще е интересен шампионата, и искам да има нов първенец, но нека изчакаме. Божа работа." каза за BgDerby.com Ясен Петров.