Хебър (Пазарджик) приема Пирин (Благоевград) в двубой от 9-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион “Георги Бенковски” стартира в 17:30 часа, а главен съдия ще бъде Георги Гинчев.

Домакините от Пазарджик излизат в днешния двубой като десети във временното класиране. “Зелените” са с актив от 11 точки, като след силното си начало записаха две поредни загуби в последните два кръга. Първо Хебър падна от Локомотив (Пловдив) с драматичното 3:4, а в последния си мач в елита отстъпи на Левски с 0:1. И в двата случая обаче старши треньорът на пазарджиклии Любослав Пенев изрази недоволството си от съдийството.

Лошата новина за тима е, че атакуващият полузащитник Октай Хамдиев ще отсъства поне половин година. Той скъса връзка и менискус преди повече от месец в двубоя с ЦСКА 1948, а преди няколко дни си направи операция в столична клиника и сега започва неговото възстановяване.

Пирин от своя страна е най-зле представящият се отбор до момента в елита. “Орлетата” са последни само с една точка в актива си и все още търсят първата си победа. В осем срещи досега пък Пирин е вкарал само един гол и е допуснал цели 13 в своята врата. Благоевградчани са в серия от пет поредни загуби, като единствената им точка дойде на 29 юли в двубой срещу Ботев (Пд). Иначе по-рано през седмицата тимът се изправи срещу Левски в отложен двубой от шестия кръг и отстъпи с 0:2 на “Герена”.

През миналия сезон Пирин и Хебър се срещнаха общо три пъти. Първия път в Пазарджик двата тима направиха 0:0, а през пролетта се проведоха и две срещи в Благоевград, където домакините постигнаха две победи - с 2:0 и 2:1.

ХЕБЪР - ПИРИН

Вероятни състави:

ХЕБЪР (

ПИРИН (

СЪДИЯ: Георги Гинчев
СТАДИОН: “Георги Бенковски”, Пазарджик 
НАЧАЛО: 17:30 часа