Етър приема Локомотив (Пловдив) в първия неделен двубой от efbet Лига. Двата състава влизат в срещата на стадион "Ивайло" от съвсем различна позиция - при победа в старопрестолния град "смърфовете" ще се върнат на първото място в класирането. Момчетата на Емануел Луканов пък ще търсят точки, с които да мръднат от дъното. Първият съдийски сигнал във Велико Търново трябва да прозвучи в 17:45 часа.

"Виолетовите" записват труден сезон, което се очакваше на фона на разликата между efbet Лига и Втора лига. Етър се намира на предпоследното място, като едва преди две седмици момчетата на Луканов записаха своя първи успех в групата - 3:1 над Локомотив (София). Дори при равен резултат срещу Локомотив (Пловдив), етърци ще излязат пред отбора на Славия, който загуби снощи малкото столично дерби.

В редиците на домакините се завръща хърватският нападател Ловре Кнежевич, който беше контузен и пропусна успешното гостуване в столичния квартал "Надежда". Двубоят с Локомотив (Пловдив) пропуска наказаният централен защитник Пламен Димов и възстановяващият се от травма Илкер Будинов.

Локомотив (Пловдив) ще излезе на терена във Велико Търново с мисъл за първото място. При успех футболистите на Александър Томаш ще се завърнат на върха, където се настани Черно море след победата над Берое преди два дни.

В паузата за националните отбори с тима на Томаш поднови тренировки лекуващият травма Мартин Паскалев. Същевременно пловдивският клуб представи преди няколко дни десето ново попълнение - френският защитник Оливер Камдем. До момента през сезона Локомотив (Пловдив) има 7 победи, 1 равен и 0 загуби, което кара публиката на "Лаута" да мечтае за повторение на 2004 г.

Очаква се срещата с Локомотив да бъде най-посетеният досега на стадион "Ивайло" през този сезон, а за това ще спомогне и гостуващата агитка от Пловдив - очакват се над 600 запалянковци на "смърфовете".

24

efbet Лига, IX кръг

ЕТЪР - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

Етър: Величков, Стоянов, Ангелов, Иванов, Христов, Моран, Ангелов, Кнежевич, Бухолда, Станев, Тошев

Локомотив (Пловдив): Хоркаш, Дион, Ефе Али, Сегура, Де Силва, Лео Сена, Иванов, Джовани, Илиев, Евандро, Минчев

Стадион: “Ивайло
Начало: 17:45
Съдия: Ивайло Ненков