Отборите на Лудогорец и Ботев (Пловдив)завършиха 2:2 в среща в от 9-ия кръг на efbet Лига. “Канарчетата” водиха до последно, но се пропукаха в самия край на мача и допуснаха изравняване. Въпреки това старши треньорът на гостите остана с позитивни наблюдения за случилото се на “Хювефарма Арена”.

“Доволен съм особено от играта през второто полувреме. Имахме проблеми да задържим топката през първото полувреме, но когато играеш срещу отбор с такава класа, това е нормално. Неприятно е да доуснеш попадение в последната секунда, но ако погледнем реално, равенството е заслужено заради първото полувреме. Пожелавам успех на Лудогорец и особено на моя приятел Ивайло Петев в Европа. Имам нужда от още малко време, но съм щастлив от начина, по който изглеждахме. Трябва да бъдем отбор, трябва да бъдем едно цяло, всички се бориха”, каза Керкез.

Наставникът на гостите коментира и причината за изпуснатата победа, както и говори за претенциите на “жълто-черните” за дузпа през първата част

“Може би повечето опит на Лудогорец е причината. Те винаги се представят на шампионско ниво. В подобни моменти си мисля, че имаме още много работа, за да стигнем тяхното ниво. Не обичам да коментирам работата на съдиите, независимо дали правят грешки или не”, допълни Керкез.

Накрая треньорът на “канарчетата” говори и за трудната програма на отбора, която предстои.

“Програмата ни е турдна, ние трябва да покажем какво представлява Ботев, а Ботев е голям отбор. Ще гледаме всяка среща една по една”, завърши Керкез.