Бившият полузащитник на Левски и Пирин (Благоевград) Орлин Старокин гостува в студиото на Sportal.bg за двубоя от efbet Лига между "сините" и "орлетата".

"Рано е да кажем на 100%, че Пирин ще изпадне. Познавам манталитета надолу към Благоевград. Това са хора, които не се предават. Ако клубът се стабилизира финансово, има шансове да се спаси. Ако нещата останат такива, каквито са, ще изпаднат. Пирин от началото на сезона играеше организиран хаос, свикнали сме оттам да излизат таланти. Нашето първенство е доста трудно, всеки тича, където му падне, тежко е за отборите. От нашата "кочинка" се стига до европейски мачове. 

В България 90% от писанията за трансфери не се оправдават - за мен съм чел доста, а 5% от нещата са били верни. При футболистите е като при колите - трябва да я излъскаме, за да я продадем. Така един футболист го правим капитан, PR акция за повдигане на цената, треньорът го хвали след мачовете, някой журналист ще го похвали. Основният футболист на Левски е Уелтон - лошо завива, уж имал един финт, но ги разминава отляво и отдясно. По-трудно е да си синята фланелка, защото когато си в Левски, трябва да победиш на всяка цена. По-лесно е да рушиш, отколкото да градиш", заяви Орлин Старокин.