Япония надделя с 4:2 в приятелски мач над Турция. Това бе втора поредна впечатляваща победа на представителите на “страната на изгряващото слънце”, след като само преди няколко дни те победиха с 4:1 Германия във Волфсбург, което доведе и до големи сътресения и уволнението на Ханзи Флик. Срещу южните ни съседи резултатът бе открит от Атсуки Ито (15’), в рамките на осем минути Кейто Накамура (28’, 36’) добави нови две попадения. Озан Кабак (44’) и Бертуг Йълдъръм (61’) намалиха изоставането на турците, но Юния Ито (78’) сложи точка на спора от дузпа.

Първото добро положение в срещата дойде в 13-ата минута на двубоя, когато Берту Йозгюр Йълдъръм стреля опасно и топката премина на сантиметри от лявата греда на азиатските представители. Само три минути след това обаче Рицу Доан изведе Атсуки Ито на границата на наказателното поле и с хубав удар той реализира за 1:0. Малко след това Кейто Накамура изпусна добро положение да удвои преднината на своя тим, но именно това стана в 28-ата минута, когато именно той се възползва от лошо изчистена топка и удвои преднината на Япония. Нещата се влошиха изключително много за възпитаниците на Щефан Кунц пет минути след изминаването на половин час игра, когато отново Накамура се възползва от добро подаване и вкара за 3:0.

Те все пак успяха да си вдъхнат надежда за нещо повече в двубоя минута преди изтичането на редовното време на първата част, когато Озан Кабак намали изоставането им с глава. В 56-ата минута Такефуса Кубо нацели гредата, но само пет минути след това Барту Йозгюр Йълдъръм успя да вкара нов гол и така да намали изоставането на Турция на само едно попадение. В следващите минути двата тима отново вдигнаха оборотите и си размениха няколко добри отношения за гол, за да се стигне до 76-ата минута, когато Мерих Демирал извърши нарушение в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Юния Ито и сложи точка на спора с ново попадение за Япония.