Локомотив Пловдив показа безкомпромисен футбол на Лаута в мача с Крумовград днес /4:0/. Домакините играха бърз и много техничен футбол, а пред голлинията бяха почти безгрешни, особено през първото полувреме, когато вкараха два безответни гола.

Гостите от своя страна направиха няколко много сериозни пропуска пред Динко Хоркаш, който по традиция направи силен мач и спаси това, което имаше за спасяване.

С победата си днес черно-белите вече могат да се похвалят като еднолични лидери в класирането и дори Лудогорец, Левски и ЦСКА 1948, които са с по-малко мачове, няма как да съберат точките, които имат смърфовете след 8 изиграни срещи.

Първата голова възможност се откри пред гостите от Крумовград. Още в 3-ата минута Миланович изведе Рапосо очи в очи с Хоркаш, бразилецът пусна топката покрай стража на “смърфонете”, но и покрай левия страничен стълб.

Локо отговори подобаващо в 10-ата минута. Тогава Лясков попаде на Джовани, който напредна и след фантастичен фалцов шут в далечния ъгъл не остави шанс на Георгиев за 1:0. Попадението бе шесто за бразилеца от началото на сезона.

Попадението даде допълнително самочувствие и увереност на домакините, които удвоиха резултата в 24-ата минута. Това не стана без помощта на стража на гостите Янко Георгиев, който пробва да хване удар по земя на Сегура, но изпусна топката, която попадна в неговата врата.

Крумовград пробва бързо да се върне в мача. В 28-ата минута Колев отправи опасен фалцов изстрел с левия крак от двайсетина метра, но Хоркаш изби. Две минути по-късно Илиев завърши с удар под ъгъл добра атака на “смърфовете”, а Георгиев изби в корнер.

В 42-ата минута упражнението се повтори. Илиев стреля фронтално от 17 метра, а Георгиев улови. При ответната атака Колев отправи силен удар в близкия ъгъл на Хоркаш, като вратарят на пловдивчани внимаваше и боксира топката. Малко по-късно Крумовград, който имаше немалко възможности през тази част, пропиля още една ситуация. Миланович направи пробив през центъра, финтира няколко футболисти на домакините, но в крайна сметка завършващият му удар от десетина метра бе блокиран, а добавката на Колев излезе над вратата.

В 46-ата минута Пехливанов вкара с глава, засичайки центриране от фал на Серкан Юсеин, но попадението бе отменено поради засада. Десет минути по-късно Дион спринтира по дясното крило, настигна топката в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Георгиев изби.

В заключителната част от мача крумовградчани опитаха да изнесат играта пред наказателното поле на домакините, което им коства трети гол. Локо комбинира добре след изпълнение на аут, преодолявайки пресата на гостите с няколко подавания по земя. Топката попадна в Илиев, който пусна великолепно зад гърба на “синята” отбрана към набралия скорост Джовани. Бразилецът малко случайно изведе сънародника си Евандро на празна врата, който без проблем отбеляза първото си попадение с черно-бялата фланелка. Резервата Китан Василев беше близо да отбележи почетен гол за Крумовград в 86-ата минута, но Хоркаш прояви рефлекс и с плонж улови удара на нападателя.

Алфа Конте оформи разгрома с гол в последната минута от редовното време.