Етър приема Ботев (Пловдив) в ранния неделен двубой от efbet Лига. Срещата на стадион “Ивайло” във Велико Търново започва в 19:00 часа и ще бъде ръководена от Станислав Тодоров.
Съперниците влизат в битката от сходна позиция, макар че влязоха в първенството под съвсем различен ъгъл. Припомняме, че болярите на Емануел Луканов се завърнаха в елита през това лято, докато Ботев се беше прицелил в челните места, след като през миналия сезон “канарчетата” завършиха последни в четворката с отборите от седма до десета позиция.

Въпреки сериозните амбиции, Ботев започна новата кампания с катастрофални резултати, което доведе до сериозно напрежение сред жълто-черната част на Пловдив. До момента “канарчетата” имат две равенства, четири загуби и нито една победа в своя актив, което доведе до раздялата със Станислав Генчев, пристигнал през лятото с много надежди от столичния квартал “Надежда”. Друга болезнена тема за ботевистите е продължаващата липса на победа на стадион “Христо Ботев” след завръщането на отбора там през пролетта.

Положението при Етър не е по-розово, но това в известна степен беше предвидимо преди старта на сезона. Шампионът на България за 1991 година има в своя актив само една точка, дошла след зрелищното равенство (2:2) с Берое в средата на месеца. Другото са загуби и голова разлика 3:11, което държи тима от Велико Търново на предпоследната позиция във временното класиране.

Изминалата седмица в Ботев (Пловдив) беше турбулентна, като почитателите на клуба станаха свидетели на редица интервюта, декларации и изявления, включително такова и на клубния бос Антон Зингаревич. В двубоя на “Ивайло” отборът ще бъде воден от Рафаел Ферейра, който беше в щаба на освободения Станислав Генчев и който в новата си роля върна в първия състав нападателя Антоан Бароан. Очаква се бившият капитан на България Ивелин Попов да изведе “канарчетата” с капитанската лента срещу болярите.

При Етър имаше раздвижване около нападателя Денислав Ангелов, който преди два дни беше трансфериран в белгийския Аалст. “Виолетовите” излизат за първа победа през сезона, но същото ще търсят и гостите от Пловдив. Ще има ли победител и кой ще се радва накрая, ще стане ясно довечера на стадиона в старопрестолния град.