Старши треньорът на Амиго Северозапад Делян Койчев даде мнението си след равенството на своя тим с Йоребро в квалификациите за Шампионската лига. Двата тима се победиха и завършиха 3:3, като това оставя родния отбор на второто място в класирането, но все още не е ясно дали ще се класира в следващата фаза.

“Влизаше в сметките това равенство, въпреки че във футзала е трудно да се играе за равен резултат. Накрая обаче и на двата отбора им свършиха силите, а и противникът беше удовлетворен, защото ще завърши първи в групата. Ние също леко се съгласихме да завършим наравно, защото можеше и да загубим. Видяхме, че са доста по-подготвени от нас. Натиснаха ни, имат много добри състезатели и ние сме доволни. Дали ще се класираме не знаем още. Все пак може да кажем, че това за нас е успех и не сме загубили мачове.

Най-добрите и най-подготвените играчи играят най-много. Ерик, бразилецът им, е страшно подготвен, но искам да поздравя нашите играчи и ръководството, страхотно щастие е да имаме този отбор и толкова качествени играчи. Видяхте какво раздаване срещу отбор, който е една клас над нас.

Играта с човек по-малко донякъде предопредели мача. Нашата цел е никой да не си изпуска човека. И той от желанието си да не си изпусне човек, взе решение да дръпне противника и си изкара втори жълт картон. Но това са решения за стотна от секундата. Сгрешил - сгрешил. Ние го подкрепяме”, завърши Койчев.