Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу словака Алекс Молчан в първия кръг на тазгодишното издание на US Open. Това отреди тегленият по-рано днес в Ню Йорк жребий. Първата ракета на България се намира в горната половина на схемата, водена от световния №1 Карлос Алкарас.

🚨 DRAW IS HERE

A quarterfinal rematch with Jannik Sinner could await Carlos Alcaraz 👀 pic.twitter.com/Hv3B7vYCfd

— US Open Tennis (@usopen) August 24, 2023

Ако се справи с първото си препятствие, Димитров може да премери сили с трикратния шампион от “Големия шлем” Анди Мъри още във втория кръг. Бившият световен №1 обаче първо трябва да отстрани Корентен Муте в откриващия рунд. В третия кръг пък е възможен двубой срещу Александър Зверев, а в четвъртия - срещу поставения под №6 в схемата Яник Синер.

Димитров и Молчан не са играли един срещу друг досега в ATP тура. Словакът се намира на 117-ата позиция в световната ранглиста, като впечатление прави, че той не е играл на твърда настилка от “Мастърс”-а в Маями насам. През последните месеци  25-годишният тенисист се състезава предимно на клей турнири, а последният му такъв бе на “Чалънджър”-а в Баня Лука преди две седмици, когато отпадна във втория кръг.

За Григор пък срещата с Молчан ще е първа от загубата му от Александър Зверев в първия кръг на турнира в Синсинати. Българинът ще се опита да прекъсне негативната серия от две поредни поражения, след като преди това отстъпи и пред Даниел Еванс на полуфиналите във Вашингтон.

US Open започва на 28 август и ще завърши на 10 септември.