Лионел Меси даде изключително откровено интервю за "Мундо Депортиво". Звездата на Барселона и Аржентина по принцип не обича да говори пред медиите. А когато го прави, обикновено е пестелив. Сега обаче Лео разтвори душата си и разкри много силни неща. Той призна, че с тази игра няма как тимът да спечели Шампионската лига, освен това разкри, че се е почувствал силно засегнат от изказване на спортния директор Ерик Абидал. А дали смята да напусне Барса... 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

“Ако искаме Шампионската лига, трябва да се развием, много. Не можем да спечелим ШЛ, ако играем така. Нужно е да сме по-постоянни в играта, да усвоим новите неща възможно най-бързо и да не правим глупави грешки, а такива правим през целия сезон. Не трябва да допускаме грешки като тези в Рим и Ливърпул. Сякаш си бяхме тръгнали от онези мачове и липсваше връзка помежду ни”, заяви Лео Меси в изключително откровено интервю, което даде за "Мундо Депортиво".
“Не ми минава през главата да си тръгна от Барселона. Ако клубът иска, за мен няма проблем да продължа. Всъщност винаги съм могъл да избирам дали да остана, не само сега с тази клауза. В много моменти имах възможността да напусна. Имаше много клубове, които се интересуваха от мен и бяха готови да платят клаузата. В нито един момент обаче не ми е минавало през главата да си тръгна, както и сега. Ще го повторя. Ако клубът иска, няма проблем…”, сподели Меси и разкри, че се е почувствал обиден от думите на спортния директор Ерик Абидал. 
 
“Не зная какво му е минало през главата, за да каже това, но аз отговорих, защото се почувствах атакуван. Почувствах, че атакуваше играчите. Достатъчно неща се говорят - как се случва всичко, как се слагат и се махат треньори, как се водят играчи и най-вече става въпрос за мен. Че имам голяма сила и взимам решения. Заболя ме, че това бяха думи на човек от клуба, от техническия щаб… Затова излязох да изясня нещата. Знаех, че не мога да оставя спортен директор да ме атакува по този начин”, продължава Меси с откровеността си.
“Тежко преживях смяната на Валверде, защото той е голям треньор и много голям човек. Много пъти съм го казвал. Ключови бяха мачове, в които ние бяхме по-виновни от него. В крайна сметка е най-лесно да уволниш треньора, а не да смениш играчите.
 
Що се отнася до новия треньор Кике Сетиен - той знае как да комуникира с футболистите, знае как да говори. Нормално е да има освирквания след някои мачове. Хората се изнервят и оставят с усещането, че играейки отзад, ще ни вземат топката и ще ни вкарат гол", завършва Меси.