Младокът Петър Андреев се превърна в герой за Локомотив Пловдив в много тежък момент за смърфовете. Черно-белите имаха огромни трудности с Арда до появяването в игра на своя юноша, който още при първата открила се пред него възможност показа големия си потенциал и реализира победно попадение. По този начин черно-белите постигнаха пета поредна победа и продължават да са на върха в класирането, поне до изиграването на мача на Черно море, които имат по-добра голова разлика от смърфовете. Преди този кръг двата отбора бяха с еднакъв актив от точки. Моряците обаче приемат в този кръг Лудогорец и може пловдивчани еднолично да оглавят таблицата в Първа лига.

В 7-ата минута Димитър Илиев стреля над вратата при изпълнение на фаул. В 10-а минута Илиев намери Джовани, който показа страхотна техника и стреля силно с левия крак по диагонала, но топката премина над напречната греда.

В тази минута феновете на Локомотив извадиха транспарант в подкрепа на привържениците на Динамо Загреб от фракцията Bad Blue Boys, задържани в Гърция заради убийството на фен на АЕК.

Арда отговори чрез Преслав Боруков в 19-ата минута. Той размина Хорхе Сегура, но опитът му да насочи топката към далечния ъгъл бе несполучлив. Две минути по-късно далечен шут на Матеус Да Силва мина встрани от вратата.

В 44-ата минута пред Локомотив се откри страхотен шанс да се оттегли на почивката с гол аванс. Матеус Да Силва качи топката на главата на капитана Димитър Илиев, но неговият удар премина покрай дясната греда.

В 56-ата минута Преслав Боруков опита късмета си с удар от далечна дистанция, който беше много разочароващ. В 63-ата минута феновете на стадион “Локомотив” станаха свидетели на поредния неточен удар. Коконов подаде по земя в наказателното поле, но Станислав Иванов шутира много неточно. В 67-ата минута Радослав Цонев центрира в наказателното поле, а Пламен Крачунов нанесе удар с глава. Стражът Динко Хоркаш бе заел своето място и закова топката в ръцете си.

Веднага след това Локомотив стигна до гол чрез резервата Петър Андреев. Младокът оправда доверието на наставника Александър Томаш и отбеляза гол малко след появата си. Джовани отне топката и организира бърза контраатака, при която подаде в коридор към набралия скорост Андреев. Нападателят нанесе мощен удар в долния ляв ъгъл на вратата и не остави никакви шансове на Анатолий Господинов за намеса.

В 73-а минута Арда стигна до изравнително попадение, но то не бе зачетено. Станислав Иванов беше изведен зад гърба на защитата, след което преодоля Динко Хоркаш и успя да реализира на опразнената врата. Положението бе разгледано с ВАР, като се оказа, че крилото е бил в положение на засада.