Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев ще отбележи знаков юбилей в днешното домакинство на родния му клуб срещу Арда. Двубоят от шестия кръг на Първа лига е от 21,15 часа на “Лаута”.

Лидерът на “черно-белите” ще запише своя мач номер 350 в родния елит. Това е постижение, до което до момента са достигали едва 23-ма играчи във футболната ни история.

Димитър Илиев натрупа тази бройка, носейки екипите на родния си Локомотив Пловдив, както и тези на ЦСКА, Локомотив (Сф), Миньор, Пирин (Благоевград) и Монтана.

Дебютът му бе през есента на 2004 година. На 11 септември Едуард Ераносян го пусна в 62-ата минута на “железничарското” дерби между Локомотив (Пд) и Локомотив (Сф) на “Лаута“, спечелено от пловдивчани с 4:0.

По това време той още не беше навършил 16 години. Само малшансът му попречи да се разпише още в дебютния си мач за клуба, припомня “Мач Телеграф”. Първото попадение на Димитър Илиев с черно-бялата фланелка идва две години по-късно – на 23 септември 2006 година, когато Локомотив разгромява на “Лаута“ опашкаря Черноморец Бс-Сф с 6:0.