Новата поръчка за довършването на стадион “Локомотив” се оказа прокарана тихомълком и без параф от кмета или някой негов заместник, пише в-к “Марица”. За изграждането на централната трибуна и вертикалната планировка са предвидени 42 млн. лева, което е с 30 млн. повече от стойността на останалите три трибуни.
Кметът на район “Южен” Костадин Язов, който е инвеститорски контрол на стадиона в парк “Лаута”, изрази голямото си учудване от новата поръчка за довършването за 42 млн. лева с ДДС, обявена от Община Пловдив.

“Цента е безумна! Първо, защото ние нямаме такива пари в бюджета. Второ, учудвам се как е пусната, без да мине през системата за финансов контрол, което е задължително изискване. В системата се обявява ориентировъчна цена и след като се получи разрешение от кмета или заместник-кмета, съгласувано с възможностите на бюджета, се обявява. Това правило е нарушено.

Не е ясно как е формирана тази цена, нито кой – кмет или заместник, е разрешил да се пусне поръчката”, коментира още Костадин Язов.

Изненадващо възложител на поръчката се оказа Христо Андонов, главен юрисконсулт в дирекция “Обществени поръчки”, ръководена от Тодор Тодоров.