“Левски” изгради лек комплекс на Лаута.” Това бяха думите на Мартин Камбуров преди дербито между двата отбора в неделя. И ако успехът на смърфовете с 2:1 само доказа думите му, то какво може да се каже за индивидуалната статистика на Александър Томаш срещу този опонент.

Томаш показа, че във футбола случайни неща няма, а визитките и месечните възнаграждения не играят на терена.

Юношата на ЦСКА доказа, че срещите с тима от Герена са му любими и знае как да ги печели, а в същото време той постави в личната си витрина седми скалп на треньор на Левски. Николай Костов бе принуден да напусне Лаута с наведена глава и се присъедини към плеядата свои предшественици, които бяха победени от Томаш: Делио Роси, Славиша Стоянович, Георги Дерменджиев, Георги Тодоров, Петър Хубчев и Елин Топузаков.

Любопитно е че, макар да е бил начело само на провинциални отбори, които са далеч от възможностите, амбициите и историческите постижения на Левски, роденият във Велико Търново бивш защитник има положителен баланс в битките със сините.

Още в първата си година в елитния футбол Томаш класира новака Верея на бараж за Европа и само една дузпа го раздели от това да потопи стадион Георги Аспарухов в сълзи. След това успя да изгради отбор на Берое, който освен че реализира рекордни изходящи трансфери, в периода декември 2018-а – август 2019-а година  записа 4 поредни победи над сините. Именно те се превърнаха в част от седемте поредни мача без загуба на водени от него отбори срещу Левски. Със скромният и борещ се за оцеляване Етър, специалистът направи 0:0 срещу скъпоплатените звезди на Славиша Стоянович. Стигна до 1:1 на Герена с Локо Пд в единствената си среща с Мъри Стоилов, а след това успя да победи Левски на Топузаков в Пловдив и да класира отбора си в топ 6. Сега надигран бе и съставът на Николай Костов.