Станислав Генчев е единственият човек в Ботев Пловдив, който в момента се ползва с кредит на доверите от феновете. Не само заради откровеността си, но и както бе отбелязано вече, езика на тялото му показва неговите емоции преди, по време и след мачовете на канарчетата.

Дали обаче думата на Генчев е уважавана в клуба, в който често пренебрежително се използва лафа "работи като българин"? След онзиденшния мач на дубъла на канарчетата можем да дадем показателен пример, който дали е инцидентен или е показателен за отношението и уважението към старши-треньора на канарчетата, можем само да предполагаме. Когато става въпрос за селекция и други по-сложни процеси, оправдания при началниците на Генчев, че не са осигурили този или онзи футболист винаги могат да се намерят. Но за примера, който ще дадем сега - оправдание едва ли има. Преди началото на сезона Станислав Генчев заявява, че според него Ботев Пловдив трябва да е играе с четирима в защита и така трябва да играят отборите от школата. Генчев заявява, че е говорил с шефа на школата по този въпрос и е задал своите изисквания. Всичко това можете да видите документирано на видео от колегите от Диема

.

Какво обаче направи Даниел Коен /главен методист на школата на канарчетата и изпълняващ длъжността наставник на дубъла/. В първия мач за сезона, гостуването на Несебър, Коен излезе с трима в защита, инкасира два гола до трийстата минута и малко преди да получи и трето попадение смени схемата. В оставащия един час игра до края на мача Коен смени схемата още 2-3 пъти. Показателно!

Друг е проблемът, че г-н Коен работи с български юноши и деца, а от миналия сезон води тренировки и мачове на английски език. Със сигурност има 5-6 момчета, които не разбират и дума от това, което Коен казва, споделиха пред BgDerby.bg запознати. Така оставения на поста си след изпадане като старши-треньор Коен, явно не зачита по никакъв начин желанието на старши-треньора на жълто-черните, който за разлика от него, носи отговорност и има не малка вероятност да падне от треньорското кресло след още няколко мача с лоши резултати. За разлика от израелеца, който явно е непоклатим, въпреки че е записал начело на тима основно загуби, че дори и доведе дубъла до изпадане.