Президентът на баскетболния отбор на Левски Константин Папазов говори пред Sportal.bg относно Борислав Младенов и неговото напускане на мъжкия национален отбор. Както е известно, веднага след убедителната победа над Норвегия с 91:69 в събота колегите от BGbasket.com съобщиха, че Младенов е взел решение да си тръгне от лагера на “лъвовете”. Папазов, който беше треньор на Боби в Левски преди няколко години, отдава случката на свръх амбицията на 22-годишния състезател.

“Отдавам го на неговата свръх амбиция и на един проблем. Аз, като по-близък, знам, че той изживя доста тежко предходния сезон, в който незаслужено не получаваше доверие от треньора. Вероятно с това подсъзнание от този период е имал големи очаквания. Като се видя съставът, треньорът взима по-опитните играчи и той в своето съзнание е вярвал и е искал. Вярвал е, че ще има по-сериозно присъствие. Може би, от гледната точка на Росен, нормално е да се довери на малко по-опитните. Там някъде е станало разминаване.

За мен мисля, че трябваше още малко да издържи. Натрупванията отпреди са се отразили. Аз знам мнението на Росен и той беше много доволен от работата му в подготовката и в мачовете. Пред Боби има талант и бъдеще. Неприятен момент. Смятам, по естествен път, като направи добър сезон в Италия. Аз знам, че Росен не е реваншист. И за него е голяма изненада това да се случи, но има такива моменти”, заяви Папазов.

Младенов записа най-резултатния си мач с националния отбор именно при победата над норвежците, като постигна 8 точки, 2 борби и 1 асистенция за около 11 минути на терена. Синът на легендарния Георги Младенов обаче получи по-голямата част от игровото си време в последната четвърт, когато мачът вече беше решен, като още на терена си личеше, че Борислав бе изнервен от ситуацията.

“Може би Боби трябва да го преживее това нещо и следващия път, когато е с националния отбор, да осъзнае, че националният отбор е място, където трябва да се прояви търпение. Повече от очевидно е, че идва тяхното време - и на Боби, и на Иван Алипиев. Имат и височина, и много добри качества, така че бъдещето е пред тях. Неприятен момент преди важен мач, но това пък може допълнително да мобилизира отбора. Най-важното е да се класираме”, добави Папазов.

В сряда от 20:15 часа българско време България гостува на Австрия и ако спечели, ще се класира за същинските квалификации за ЕвроБаскет 2025.

Снимки: Борислав Цветанов